Пожар в къща на Джак Никълсън
Пожар в къща на Джак Никълсън / снимка: БГНЕС

Част от дома на холивудската звезда Джак Никълсън в Лос Анджелис изгоря при пожар. При гасенето на пламъците са пострадали двама пожарникари, съобщи телевизионната компания Ей Би Си.

След съобщение за пожар в дома на актьора, разположен в елегантния район Холивуд Хилс (Холивудски хълмове), на място пристигнали пожарникарски команди с 85 огнеборци, но не успели да спасят дома. Според кадрите, излъчени от Ей Бис Си, първият етаж е напълно изгорял.

Гасенето на огъня беше затруднено заради разположението на дома - намира се на хълм, около него има много храсти, огнеборците бяха затруднени и от вятър, заявил за в. "Лос Анджелис Таймс" представител на противопожарната служба на Лос Анджелис.

Според Си Би Ес домът се смята за собственост на Джак Никълсън, но той не живеел там от 1975 г. Къщата била дадена под наем на актьора Уилям Тайнън. По време на пожара той спял в дома. Събудил се от дима, излязъл навън и се обадил на телефон 911, допълва БГНЕС.

По предварителни данни, причина за пожара може да са станали леснозапалими вещества, намиращи се в гаража, пристроен към къщата.