Постановката на „Хамлет” изпревари по популярност концертите на Бионсе
Постановката на „Хамлет” изпревари по популярност концертите на Бионсе / снимки: Guliver/Getty Images

Постановката на пиесата „Хамлет” в лондонския театър „Барбикан” с Бенедикт Къмбърбач в главната роля изпревари по популярност концертите на Бионсе и Джей Зи и се превърна в най-продаваното лондонско шоу в историята, съобщи в. „Гардиън”.

Билетите за „Хамлет” са били пуснати в продажба на 11 август в 10.00 ч. и само след няколко минути повече от 20 000 души са поискали да си купят от тях, съобщават от сайта Viagogo, който е специализиран в запазването и продажбата на електронни билети. Стойността на един е от 10 до 30 британски лири.

Така театралната премиера е изпреварила по популярност постановката от 2014 г. на „Трамвай желание” с Джилиън Андерсън, която се играе в театър „Йънг вик”, а също концертите на Бионсе и Джей Зи. Постановката, режисирана от Линдзи Търнър, ще се играе от август до октомври 2015 г.

Продуцентът Соня Фридман нарича Бенедикт Къмбърбач един от най-талантливите и вълнуващи актьори от своето поколение, допълва БТА.

Къмбърбач, познат на зрителите като „телевизионния Шерлок Холмс” и с ролите си във филми като „12 години в робство” и „Хобит: Пущинакът на Смог”, е носител на театрална награда „Лорънс Оливие” за изпълнението си в постановката „Франкенщайн”.