Ленард Коен
Ленард Коен / Gulliver/Getty Images
Успешната кариера на певеца Ленард Коен като че ли не се нуждаеше от нов епилог, но посмъртният му албум "Thanks for the Dance", който излезе вчера, предоставя на милионите му фенове още една възможност да се полюбуват на песните му, предаде Франс прес.

Продадоха любовни писма на Ленард Коен до Мариен за 876 000 долара

Три седмици преди смъртта си през ноември 2016 г, 82-годишният канадски певец и поет издаде диска си "You Want It Darker". Текстовете на редица песни в албума включват размишления на Коен за смъртта и духовността.
 


Някои смятаха, че това е последният му албум, но музикантът имаше още какво да каже. Негови недовършени композиции са били използвани за издаване на посмъртния му албум.

Оплаквайки кончината на баща си, 47-годишният му син Адам, който също е музикант, се убедил, че тези песни, отличаващи се с характерния глас и черен хумор на Ленард Коен, трябва да бъдат издадени.

Над посмъртния албум, включващ 9 песни, са работили испанският китарист Хавиер Мас, Даниел Ланоа, Дженифър Уорнс, Деймиън Райс, Лесли Фийст и други музиканти.

Първата песен "Happens to the Heart" от диска свидетелства за увлечението на Коен по медитацията, докато с "Moving On" се отдава почит към неговата възлюбена Мариане Илен, която срещнал на гръцки остров.
БТА