Порното е полезно в умерени дози
Порното е полезно в умерени дози / снимка: Impact Press Group

Порното е полезно за възрастни, но вредно за тийнейджъри, показва ново проучване. В тийнейджърска възраст забранените филми могат да изиграят много лоша шега. Има вероятност младежът с незряла психика да получи страх от реалните отношения. Собствената липса на опит може да прерасне в сексуален комплекс за малоценност.

Сексологът Барбара Крис казва, че филмите за възрастни са изключително полезни за двойки, които са изпаднали в рутината на брачния секс. "Съвместното гледане на порно подхранва сексуалния живот", смята тя.

Често мъжете могат да останат напълно удовлетворени от порно филм, пише БГНЕС. За разлика от тях жените търсят в секса проява на любов. За това слабият пол гледа порно много по-рядко, защото то не може да бъде заместител на любовта.

За някои порно филмите са неморални, защото дори животните се чифтосват на уединени места. Затова е добре да го използвате като "лекарство", когато е необходимо, но да внимавате, за да не се превърне в "отрова", съветват специалистите. Не забравяйте, че единствената разлика между "лек и отрова" е дозата.