/ Gulliver/Getty Images
Роклята на Гери Халиуел с британското знаме бе избрана за най-знаковият тоалет, носен на церемониите на наградите БРИТ, съобщи Контактмюзик.
 

За тоалета, с който британската певица се яви на церемонията през 1997 г., е гласувал всеки пети анкетиран от компанията за разпространение на билети СтъбХъб.

Оскъдната мини рокля на Халиуел бе с британското знаме върху предната част и знака за мир на гърба. Сестрата на певицата Карън пришила знамето, което било изобразено върху кухненска кърпа, върху роклята на Гучи, която според певицата била "твърде скучна" в оригиналния си вид.
 

"Не е изненада, че роклята на Гери отстрани конкуренцията в този национален вот. Това бе невероятен момент, символизиращ епохата на Готината Британия и показа изключителната енергия от изпълнението на живо", каза говорител на СтъбХъб.

На второ място в класацията е наметалото на Мадона от участието й в БРИТ през 2015 г., заради което тя падна от сцената. 13 на сто от анкетираните са гласували за този тоалет.
 

Лейди Гага е на трето и на четвърто място съответно с прозрачния дантелен костюм и дантелена маска на лицето от 2010 г. и бялата рокля на етажи, с която мина по червения килим.
 
БТА