Полският премиер прехвърлял заплатата си в сметката на майка си
Полският премиер прехвърлял заплатата си в сметката на майка си / netinfo

Полският премиер Ярослав Качински разкри, че няма банкова сметка и прехвърля цялата си заплата на майка си, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на интервю с министър-председателя, публикувано в последния брой на седмичника "Впрост".

Все още нямам банкова сметка, съобщава Качински, запитан от изданието. "Не се шегувам. Пазя си парите в сметката на мама", казва той.

Петдесет и седемгодишен ерген, Ярослав Качински все още живее с майка си. Къщата им е разположена в северните райони на Варшава. Неговият брат близнак, полският президент Лех Качински, обаче е женен. Но майка им Ядвига Качинска сподели веднъж пред АФП, че Лех все още й се обажда по телефона по два пъти на ден, посочва агенцията.

Ярослав Качински обяснява в интервюто със сериозен тон, че никога не си е отварял сметка в банка, за да не могат злоумишленици да прехвърлят средства в нея и незабавно да разгласят размера им с цел да го злепоставят, добавя АФП.

Братята Качински спечелиха изборите в Полша през 2005 г. с обещанието да поведат решителна борба срещу корупцията. До момента обаче не се забелязват особени резултати, коментира агенцията.