Политик лъже, че е отвлечен, за да отиде при проститутки
Политик лъже, че е отвлечен, за да отиде при проститутки / снимка: БГНЕС

Мексикански политик симулира собственото си отвличане, за да отиде да прекара една нощ с проститутки, съобщиха властите на Агуаскалиентес в централно Мексико.

След като чакала цяла нощ мъжът й да се върне, съпругата на местния лидер на Партия за национално действие (католическа дясна партия) Маркос Тачикин, пуснала съобщение за изчезването му по радиото.

Маркос Тачикин се появил у дома малко по-късно, като заявил, че е бил отвлечен от шестима въоръжени мъже, които му откраднали парите, мобилния телефон и го набили. Според разказа му след това те го оставали насред полето далеч от Агуакалиентес, отбелязва БГНЕС.

Освен това политикът обвинил полицията, че не си върши работата както трябва, което вбесило кмета на града. Той наредил разследване, което разкрило, че Маркос Тачикин заедно с двама свои приятели прекарал нощта чак до 8,30 ч сутринта в публичния дом "Голд Палас".

Кметът, който е и негов политически противник, не се поколебал да обяви на обществото истината за мнимото отвличане на Маркос.