Полицаи и кенгуру в екшън по улиците на Великобритания (СНИМКИ)
Полицаи и кенгуру в екшън по улиците на Великобритания (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Кенгуру-беглец все още е на свобода в Глостършър, Великобритания, след като нападна приклещилите го натясно полицаи и успя да им се изплъзне, пише в. "Дейли експрес".

Избягали лами разиграваха два часа полицаи (ВИДЕО)

Животното било забелязано от случайна минувачка около 21,20 вечерта. Жената незабавно съобщила в полицията и дори показала снимка на четириногия беглец. Служителите на реда бързо попаднали на дирите на кенгуруто и дори успели да го приклещят натясно.

Вместо да се вцепени от ужас, находчивото създание атакувало полицаите, прескочило преграждащата пътя му стена и избягало. Подобно на екшън филм преследването продължило с часове. Полицаите успели да заловят торбестия беглец, но точно преди полунощ той отново избягал и все още е на свобода.

Служителите на реда дори потърсили помощ от ветеринарни експерти и специалисти от Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA), които ги посъветвали да метнат одеяло върху главата на кенгуруто, ако отново успеят да го "сгащят".

Полицаи преследват глиган по улиците на Рига (ВИДЕО)

"Подаденият необичаен сигнал от свидетелка се превърна в истински екшън. За лош късмет кенгуруто успя да ни се изплъзне, въпреки че го бяхме приклещили. Все пак гонитбата на кенгуру не е сред обичайните дейности на полицията. Обзалагам се, че животното е много уплашено", казва полицейска говорителка.

От местна ферма са се съгласили да приютят торбестия беглец, ако бъде заловен.

Източник: БТА