Пол Макартни представи „New” и похвали момчетата от One Direction
Пол Макартни представи „New” и похвали момчетата от One Direction / снимка: Gulliver/Getty Images

Наричат британската момчешка банда One Direction новите „Бийтълс” и те вече получиха комплимент от един от символите на легендарната Ливърпулска четворка - сър Пол Макартни. В интервю за „Скай нюз” той отсече: „Харесвам One Direction. Те са млади, красиви момчета, които правят голямо шоу”.

Сър Пол допълва, че на всичкото отгоре членовете на бой бандата „могат да пеят, правят прекрасни записи и, това, в което виждам нещо общо с тях (бел.ред. и „Бийтълс”) е, че момичетата много ги харесват”. Все пак легендарният музикант се въздържа да прави сравнения между Великолепната четворка и One direction: „Винаги съм си мислил, че не носи късмет да наричаш една група новите „Бийтълс”. Ние направихме това, което направихме в конкретен времеви период, който е много различен с днешния момент. Не зная дали си беше чист късмет, но определено не ни беше никак лесно””, посочва БГНЕС.

Сред другите си фаворити на поп сцената сър Пол изброи Кейти Пери, Джъстин Тимбърлейк и Бруно Марс. Той призна, че голяма част от навиците му да слуша музика напоследък се формират от 10-годишната му дъщеря Беатрис.

Пол Макартни разговаря с телевизията по повод появата на новия му солов албум New във Великобритания - първият наистина нов от шест години насам.

Дискът, озаглавен „New”, е 16-ти в дискографията на музиканта. В диска има 12 парчета, които вече получиха одобрението на британската преса.

Албумът на 71-годишният музикант е вдъхновен от последните събития в живота му. През 2011 г. той се ожени за трети път за жена, която е 17 години по-млада от него. Друг източник на вдъхновение са спомените му за младостта.