Пол Макартни на 70 г. - не мисли да се пенсионира
Пол Макартни на 70 г. - не мисли да се пенсионира / снимка: Reuters

 

Бившият Бийтълс Пол Макартни, който на 18 юни навършва 70 г., не се осланя на славното си минало и не мисли за оттегляне. Само преди няколко месеца създателят на един от най-големите хитове "Yesterday" сключи нов брак и издаде нов албум.

След блестящото си представяне на концерта за диамантения юбилей на кралицата ветеранът на поп музиката ще е гвоздеят на церемонията по откриването на Олимпиадата на 27 юли.

"Настина обичам това, което правя. Тогава защо да се пенсионирам? Хората ми казват: Работите така здраво - но ние не работим, правим музика", заяви той.

През февруари сър Пол издаде "Kisses on the Bottom" - последния от петнадесетте му соло албума и завърши световно турне.

Тайната на младостта и на жизнеността му медиите откриват в брака му през октомври м.г. с 51-годишната американка Нанси Шевел. Този трети брак позволи на Пол Макартни напълно да затвори страницата на бурния и много скъп развод с Хедър Милс през 2008 г. Съдът присъди на бившата му съпруга 24,3 милиона британски лири (около 30 милиона евро), припомня БГНЕС.

Нанси Шевел е наследничка на богат американски бизнесмен. Според "Сънди Таймс" двойката разполага със състояние от 665 милиона лири (820 милиона евро). Макар да е най-богатият артист на Великобритания Пол Макартни уверява, че не е забравил откъде е тръгнал: "Дълбоко в себе си аз съм си все същото момче от Ливърпул", казва той.

След убийството на Джон Ленън през 1980 г. и смъртта на болния от рак Джордж Харисън през 2001 г. Пол Макартни и Ринго Стар са последните живи членове на групата Бийтълс. "Ние сме единствените, преживели всичко това и още живи", заявява Ринго Стар.