Пол Макартни изнесе голям концерт в Квебек
Пол Макартни изнесе голям концерт в Квебек / cнимкa: БГНЕС

Британският певец Пол Макартни поздрави публиката с няколко думи на френски език по време на голям концерт на открито по случай 400-годишнината от основаването на Квебек. Бившият член на „Бийтълс“ поздрави повече от 200 000 зрители, които бяха дошли за концерта му, с „Добър вечер, граждани на Квебек“, след което се извини с думите: „Говоря съвсем малко френски. Така че ще продължа на английски“.

Думите на Макартни бяха превеждани директно на големи екрани, за да се улесни разбирането, както от страна на франкофоните, така и от многобройните американски и канадски зрители, които присъстваха на единствения концерт на бившия бийтълс в Северна Америка тази година. Сър Пол, който изпя песни от репертоара на „Бийтълс“ като "Yesterday", "Give Peace a Chance" и "Sergeant Pepper", завърши концерта с думите „Благодаря много“, произнесени отново на френски, при което бе сърдечно аплодиран от публиката.

Макартни получи най-много аплодисменти, когато започна песента „Мишел“, балада, чиито думи на френски език е написал самият той с помощта на своя приятелка. Според полицията това е най-голямото събиране на хора в Квебек от основаването на града.