/ iStock/Getty Images
Поради затварянето на салоните за красота по време на карантината, грижите на много хора за косата остават в техни ръце.

Ново проучване разкрива, че 65% от жените са претърпели „трансформация на косата“ по време на изолацията си. Независимо дали става въпрос за нужда от промяна (28%), възможност за експериментиране (21%) или просто опит за поемане под контрол на някои неща-табу (16%), жените използват времето си в заключването, за да експериментират и усъвършенстват външния си вид.

Проведено от OnePoll от името на SugarBear Hair, проучването разкрива и опити да се излезе от обичайните рутинни стилове и цвят. За да дадат на косата си така необходимата енергия, почти трима на всеки 10 (29%) са се обърнали към добавка за коса. Други 35% са използвали маска за коса и повече от половината (52%) са преминали към дълбоки кондициониращи процедури.

„Почивката от химикали и други продукти по време на карантината определено може да има положително въздействие върху здравето на косата ни“, казва д-р Хадли Кинг, сертифициран дерматолог, практикуващ в Ню Йорк.

„Поддържането на косата овлажнена с балсами, кремове и масла помага за избягване на сухота и следователно намалява риска от увреждане и накъсване."

iStock/Getty Images

Изследването на 2000 американски жени разкрива, че най-добрите трансформации по време на живота на жената включват промяна на цвета на косата (33%), подстригване на косата значително по-къса (26%) и порастване на косата по-дълго от всякога (25%).

Включването на витамини във вашето ежедневие - като витамин А, който помага да поддържате кожата на главата овлажнена и витамин С, който насърчава развитието на колаген и биотин - може да помогне за укрепването и растежа на косата ви.

iStock/Getty Images

„Биотинът е съставка, която често се препоръчва за растежа на косата“, добавя Кинг. „Загубата на коса е симптом на дефицит на биотин, така че се смята, че добавките с биотин са в полза на хора с косопад или изтънена коса.“
БГНЕС