Подредиха най-смешните прякори във футбола
Подредиха най-смешните прякори във футбола / снимки: sxc.hu

Вицепрезидентът на италианския гранд Милан Адриано Галиани разполага с най-смешният прякор във футбола - "Чичо Фестър", от известния в миналото сериал "Семейство Адамс". Класацията, която е направена от сайтът Goal.com, съдържа още девет имена.

На десета позиция са поставили Ариен Робен - "Човекът от стъкло". Той е смятан за един от най-талантливите и ловки футболисти, но тенденцията към контузии на крилото му печели прякора "Човекът от стъкло". Едно място преди него е Никола Анелка - "Вечно намусеният". За 12 или повече години кариера в тимове като Арсенал, Реал Мадрид и Челси, може да бъде преброено колко пъти французинът се е усмихвал. Неговите стеснителни взаимоотношения със съотборниците и треньорите са му донесли прякора "Вечно намусеният". На осмо и седмо място са съответно Дейви Додс - "Човекът слон" и Питър Биърдсли - "Квазимодо".

На шеста позиция спортния сайт е наредил Пеле, известен като Краля, но не само. Пеле стана популярен със своята легендарна кариера и своите наистина катастрофални футболни предсказания. Всички неверни предсказания на Пеле са му обрисували образа на "Кутсузът".

Пети в класацията е Наохиро Такахара - "Суши Бомбардировача" - Това е най-забавният псевдоним на континента Азия. Такахара е един от най-добрите японски футболисти за това десетилетие, вкара 23 гола в 57 мача за националния тим на своята страна. Той е играл за немските Хамбургер и Айнтрахт Франкфурт. Именно в Германия получава прякора си.

Подредиха найсмешните прякори във футбола
netinfo

Едно място по напред е Антонио Касано - "Питър Пан" - Безспорно един от най-надарените играчи за своето поколение, 27-годишният Касано е получил само 15 повиквателни за националния тима на Италия и изглежда предопределен за неосъществена кариера. Детският му характер показва Характерът на Касано е див, дори понякога луд и това може да се приеме като причина, че не получава шанс за изява на най-голямата сцена., че той наистина е един Питър Пан - момче, което никога не пораства.

В челната тройка освен Адриано Галиани - "Чичо Фестър" място са намерили и Яшар Дюран - "Кофата" и Тони Адамс - "Магарето", съответно на трета и втора позиции.

Турция може и да се класира на два полуфинала - Световното през 2002 и Евроейското през 2008, но южните ни съседи преди бяха отбор, който падаше от всеки срещнат тим. Често след тежки поражения националния вратар Яшар Дюран е наричан "кофата". Този прякор той получава през 1984-а година, когато английският национален отбор вкарва цели осем попадения във вратата му насред Истанбул.

Тони Адамс - един от най-великите защитници на Арсенал, е печелил изобилие от трофеи със "артилеристите" по време на своята 19-годишна кариера в клуба. Поради своя понякога неизящен стил, Адамс е наречен "Магарето" от част от британската преса.

И все пак на върхя има само един - Чичо Фестър.