Почитат Павароти с благотворителен концерт
Почитат Павароти с благотворителен концерт / netinfo

Италианският тенор Лучано Павароти ще бъде почетен с възпоменателен благотворителен концерт в йорданския град Петра малко повече от година след смъртта му, съобщиха организаторите, цитирани от Ройтерс. С приходите от концерта, който ще се състои на 12 октомври, ще се създадат фондове за проекти в Афганистан от Агенцията на ООН за бежанците и Организацията за прехрана и земеделие на световната организация, а също и за археологическите работи в района на Петра, разположени на 180 километра южно от Аман.

В концерта ще участват Хосе Карерас, Стинг, Андреа Бочели, Джованоти, Лаура Паузини, Анджела Георгиу, Синтия Лорънс и Роберто Аланя. Диригент ще бъде Йожен Кон. Това е втора проява, посветена на паметта на инициатора на серията от благотворителни концерти "Павароти и приятели", с която с участието на най-големите световни музикални звезди бяха събрани милиони за подпомагане на децата от различни държави.

Павароти, който направи операта достъпна за масовата публика с каризмата си и недостижимия си глас, почина от рак на 6 септември 2007 г. на 71 години.