Почина кривогледият опосум Хайди
Почина кривогледият опосум Хайди / снимка: Reuters, архив

Кривогледият опосум Хайди, която се превърна в интернет сензация в Германия, спечелвайки три пъти повече почитатели във Facebook от канцлерката Ангела Меркел, почина, съобщиха от зоопарка в Лайпциг.

"Кривогледият опосум Хайди затвори очи завинаги", заявиха от зоологическата градина. Животното на 3 години и шест месеца беше лекувано от здравословни проблеми със седмици, но накрая служители на зоопарка решиха да я приспят, "за да й спестят допълнителна болка и страдание".

Проблемът с очите на Хайди вероятно се дължал на лош хранителен режим преди и наднорменото й тегло, довело до мастни образувания зад очите й, пише БГНЕС. Опосумът с необичайно зрение беше поредното животно, което плени сърцата на германците.

Полярното мече Кнут в Берлинската зоологическа градина се превърна в медийна звезда през 2007 година и дори се появи на корицата на сп. "Венити Феър", но тази година почина внезапно по неизвестна засега причина.

По време на Световното първенство по футбол в Южна Африка октоподът Паул се сдоби със световна слава като предсказа правилно резултатите от осем мача.