/ iStock/Getty Images
Малкото бяло женско тигърче Ниеве, което се роди на 29 декември в националния зоопарк на Никарагуа, е починало вследствие на грип и дихателни проблеми, съобщи Франс прес.

За малкото бяха положени големи грижи, след като то беше отхвърлено от майка си. Ниеве трябваше да бъде хранена с биберон

"Скъпи приятели, с голяма скръб на сърцето трябва да ви съобщя, че днес почина бялото тигърче, кръстено Ниеве /Сняг/, обяви във видео по социалните мрежи, видимо развълнуван, ветеринарят Едуардо Сакаса, директор на националния зоопарк.

"Ниеве се роди с лека настинка, с която се опитахме да се преборим с антибиотици. Здравословното й състояние леко се подобри, но след това тя отпадна и започна да бере душа", обясни д-р Сакаса.

Смъртта на Ниеве бе голяма загуба и за Марина, съпругата на ветеринаря, която хранеше бебето с биберон на всеки три часа.

Родителите на малката бяла тигрица са с обичайния жълто-черен цвят на козината. Ниеве явно е носила гените на белия си дядо.

Изключително редкият бял тигър дължи появата си на естествена генетична мутация на бенгалския тигър и не е виждан в дивата природа в Индия от 50-те години на миналия век.
 

Тигрите като цяло представляват вид, класифициран като "застрашен" от Световния съюз за опазване на природата. Според организацията броят им в наши дни е около 3 800 в сравнение със 100 000 преди век. Белите тигри в света са около 300. Редките животни обитават зоологически градини, основно в САЩ, Германия, Франция и Мексико.
БТА