/ / iStock/Getty Images
На мнозина от нас ни се налага да не излизаме от дома във връзка с пандемията и изкарваме повече време с домашните си любимци, но това не е повод да ги глезим, пише в. Метро.

Защото след като свърши карантинният период, ще трябва да се завърнем на работа и кучетата ни ще страдат повече от липсата на внимание, след като са получили такова в излишество.

Нуждаят ли се кучетата от зимни дрехи? (ВИДЕО)

куче дъжд
iStock/Getty Images

Да, всеки от нас се е убедил, докато е работил от хола си, какви прекрасни колеги са Шаровците. Те не злословят зад гърба ни, няма да ни изложат пред другите или да ни погодят някой мръсен номер. И е съвсем естествено при такива извънредни обстоятелства да ги даряваме с повече внимание и обич.

Но не трябва да ги разглезваме, защото когато отново тръгнем на работа, те още по-силно ще преживяват нашето отсъствие.

Обичат ли кучетата снега - убедете се сами (СНИМКИ)

куче
iStock/Getty Images

Според проф. Даниъл Милс от университета в Линкълн, когато сме 24 часа заедно с нашия питомец, той може да получи фалшиво чувство за супер сигурност. А то рано или късно ще бъде предадено и тогава нашият Шаро ще се сдобие с още по-голямо усещане за тревожност от раздялата. Вместо да се отдадем на глезотии, Милс съветва да разсейваме кучетата с игра.

И цялата храна, която им даваме наведнъж, да я разделим на порции, да я скрием и да караме домашния любимец да я открива.

Всяка сполука трябва да бъде наградена с похвала - така кучето ще се почувства полезно и обичано заради труда си.

10 начина, чрез които кучето ви казва „Обичам те“ (ВИДЕО)

куче поляна времето
/ iStock/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА