По-големи силиконови гърди = по-големи експлозии
По-големи силиконови гърди = по-големи експлозии / снимка: Impact Press Group

През последните няколко години значително нарасна броят на случаите, когато силиконовите импланти, поставени в женските гърди, експлодират.

Поредният такъв случай е Никол Стратън, прочула се с участието в американското риалити Brand New You. Никол решила да си коригира носа, ушите и да увеличи гръдната си обиколка. Първоначално Никол била на седмото небе от щастие, надявайки се, че най-накрая ще получи максимум мъжко внимание. Но след като един от гръдните й импланти буквално се взривил, за Стратън започнали проблемите. Тя с ужас наблюдава днешните си гърди. Едната е по-голяма от другата и те изглеждат ужасно. Риалити звездата трудно може да се намери подходящото бельо, но това е най-малкия й проблем.

Специалистите отбелязват, че през миналата година броят на момичетата, които имат проблема на Никол, е нараснал с цели 10%, посочва БГНЕС. Инцидентите не са свързани с работата на пластичните хирурзи. Оказва се, че пострадалите сами са си виновни. Повечето от тях искат прекалено големи гърди.

Британският пластичен хирург Шами Томас заяви, че това явление вече е получило известност като "ефекта на Джордан" - в чест на популярната моделка Кати Прайс. Тя е направила няколко операции, увеличавайки гърдите си до 32FF, след което й се наложи да ги намали до 32D. Три от всеки десет пациентки се обръщат към хирурзите по няколко пъти. Никой не пречи на жените да бъдат красиви, но, за да не съжаляват, не трябва да губят мярка и навреме да спрат, съветва доктор Томас.