„Плейбой” пусна целия си архив в интернет
„Плейбой” пусна целия си архив в интернет / снимка: morguefile.com

„Плейбой” пусна онлайн услуга, наречена i.Playboy.com, която позволява на абонатите да виждат всяка една страница от всеки един брой на изданието. Това включва първия брой отпреди близо 60 години с Мерлин Монро до най-новите броеве.

„Вече няма нужда да събирате 57 години, 682 броя на „Плейбой” под дюшека”, казва главният редактор Джими Джелинек. Продажбите на списанието в последните години рязко намаляха от 3,15 млн. копия през 2006 г. до 1,5 млн. днес и изданието прави всичко възможно да привлече нови читатели. Един от броевете например вървеше в комплект с 3D очила, за да се вижда по-добре 3D снимка, разположена на две вътрешни страници. В друг брой пък на корицата се появи анимационната героиня Мардж Симпсън, отбелязва БГНЕС.

Но докато тези мерки бяха опит да се привлекат млади читатели, тази е насочена към по-възрастните, които ще могат да си припомнят снимките на отдавна починали филмови звезди и интервютата с Джон Ленън, д-р Мартин Лутър Кинг и бившия американски президент Джими Картър. Джелинек е оптимист, че хората ще отделят по 8 долара на месец и по 60 долара на година за услугата. Той нарече сайта „най-сексапилната машина на времето в света”.