Някога красотата е била въпрос на късмет и добри гени, а симетрични черти са имали само малцина щастливци. Пластичната хирургия промени този факт и в днешно време грозните патета бързо се превръщат в лебеди, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. 

Но ако в България все още обсъждаме коя чалга певица си е правила ринопластика, то в Холивуд нещата стоят малко по-различно. Много от най-успешните звезди там се подлагат на дискретни, но стратегически подбрани операции, които напълно променят външния им вид. Това са процедури, които „обикновените“ хора рядко си правят (най-вече защото не знаят за тях), но които са допринесли за чара на изненадващо много знаменитости. Ето за кои четири „скрити“ интервенции става дума, както и кой се е подлагал на тях:

Лисичи лифтинг на веждите

Вместо „Дисни“ принцеси с големи очи, днес на мода са по-скоро издълженият поглед и извитите вежди в стил femme fatale. Този тренд набра популярност през последните няколко години, благодарение на звезди като Ариана Гранде и Бела Хадид. Разбира се, хора с такава форма на очите винаги е имало, но Бела и Ариана бяха сред първите знаменитости, които я постигнаха с помощта на пластичната хирургия. Как? Като се подложиха на „лисичи лифтинг на веждите“ (от англ. – foxy brow lift): операция, с която зоната до очите се опъва посредством подкожно пришит конец.
 

Липосукция на бузите

Сред най-разпространените трикове за постигане на екзотична визия в Холивуд е липосукцията на бузите (от англ. – buccal fat removal). Като млади повечето хора имат заоблен овал на лицето, който в последствие се стопява с годините. За да получат удължени черти на по-ранна възраст, много звезди премахват част от мастната тъкан в бузите си. Феновете на тази интервенция са Майли Сайръс, Меган Фокс, Дав Камерън и дори супермоделът Бела Хадид.
 


Импланти в скулите

Високите скули винаги са били на мода – днес обаче всеки може да се сдобие с такива. За целта може да бъде сложен филър или пък… импланти. Освен за увеличаване на бюста, силиконът може да бъде ползван и за оформяне на лицето. Beauty икони като Меган Фокс, Дав Камерън и Бела Хадид са сред звездите, „усъвършенствали“ чертите си по този начин, а снимките им преди операциите (макар все още безспорно красиви) са шокиращо различни.

Извайване на челюстта

Подобно на процедурите за извайване на скулите, челюстта може да бъде „заострена“ с помощта на филър или импланти. Често двете интервенции се правят заедно, за да се постигне цялостен ефект на по-оформена костна структура. Сред знаменитостите, подложили се на тази операция, присъстват „обичайните заподозрени“ Бела Хадид и Меган Фокс, а други имена в списъка са Мадисън Биър и Анджелина Джоли.