ц
ц / iStock/ Getty images/ Freepik
В многообразието на живота често може да се окаже, че сме прекарали дни, месеци и години в повтаряне на рутинни действия, вместо да сме постигнали мечтите си.
 
В същото време други хора сякаш изкачват по две стъпала на веднъж в стълбичката към щастлив живот. Как го правят? Може ли всеки да постига успехи? Изобщо, каква е разликата между тези, които са се оставили на течението и тези, които се движат смело с порива на вятъра?
 
Думата е „планиране“. Ако искаш да се случи нещо конкретно, не може да оставиш на случайността да те заведе там. Ето няколко полезни съвета за постигане на цели – житейски, служебни или финансови:
 
Планиране на ежедневието
 
Първа стъпка към постигане на целите е да управлявате добре времето си. Това е възможно само ако знаете точно кое след кое следва в ежедневието. Има много дейности, които губят излишно време, като плащане на сметки на каса например.
 
Използвайте всички възможности на технологичните времена, в които живеем и планирайте времето и дейностите с помощта на апликации, онлайн пазаруване и водене на счетоводство.
 
Всички да помагат

Ако се чувствате така, сякаш само вие се грижите за всичко, а останалите от семейството живеят в хотел „У дома“, въведете нови правила. Всеки трябва да допринася за благоденствието на всички.

д
iStock/ Getty images/ Freepik

Домашният бюджет – по план и за определен срок
 
Знаете ли, че най-честите спорове в едно семейство са за пари? И то не защото не стигат, а защото не се знае къде са похарчени.
 
Това се решава много лесно с писмен финансов разчет на всички средства, които влизат и които излизат от домакинството.
 
Според начина ви на печелене и пазаруване, може да се озовете в една от двете групи – на спестовниците или на дисциплинираните.
 
Първата група първо спестяват, а после купуват, а другата предпочита първо да купи с кредит, а после да изплащат на вноски. Втория тип хора са тези, които предпочитат да имат ясен план за нужните средства и краен срок, който да им помага да са дисциплинирани.
 
В Money+ например има варианти за различни житейски нужди – от малки ремонти до сериозни покупки като автомобил, от кредит за за покупка на апартамент или офис до силен старт в живота за студенти.  
С потребителски кредит Мoney+ Flex може да се финансират текущи нужди, които са планирани и така поставеният план може да се изпълни леко и без притеснение.

Мечти с краен срок се наричат план
 
Дори и най-смелите мечти могат да се разделят на малки, постижими стъпки. Искате свой бизнес? Разпишете бизнес план и вземете финансиране. Ето, първата стъпка е направена!
Искате да обиколите света? Изберете дестинация и купете билети.
 
Имате ли ясен план за това какво искате да направите, колко ще ви струва и докога искате да го постигнете, няма никакви пречки да не се сбъднат всичките ви идеи.
 
Ако нямате спестени пари или пък не искате да ги харчите, можете да се възползвате от потребителски кредит Мoney+ Flex от 2 000 до 20 000 лева. Кандидатствайте само с лична карта и одобрената сума я връщате на вноски когато и както ви е удобно.
А ако се колебаете дали това е подходящ продукт за вас, това не трябва да ви тревожи. Във всеки офис на Money+ има изключително любезни финансови експерти, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор според вашите нужди и възможности в момента.
 
Мечтайте, планирайте и проектирайте смело, защото вашата цел е близо.