Планинско колоездене в Боровец
Планинско колоездене в Боровец / снимкa: Мартин Раднев

От 24 до 26 септември в Боровец ще се проведе Националният шампионат по планинско колоездене в дисциплината спускане. За първи път от 2007 година насам ще има короноване на националните шампиони по планинско колоездене в различните класове. 

Borovets Mountain Bike Park бе открит едва в началото на лятото, но бързо се превърна в една от най-популярните и предпочитани дестинации за планинско колоездене и бе избран за домакин на националният шампионат по маунтин байк.

Този сезон Боровец се превърна в една от топ дестинациите на България за планински, летни приключения, създавайки първия истински маунтин байк парк в страната. Това лято курортът предлага над 20 км маркирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, включително и такова за спускане, на което ще се проведе и борбата за националната титла.

На място вече тече трескава подготовка за състезанието, което ще се проведе на трасе „DH 93". 10-метрови скокове, множество виражи, корени и други трудности ще бъдат в основата на битката за титлата между най-бързите ни състезатели. Организаторите са включили и отворена категория, в която се очаква да се включат карачи от Румъния, Гърция, Македония.