Планината от Game of Thrones на турнир в Пловдив
Планината от Game of Thrones на турнир в Пловдив / Guliver/Getty Images

Десет от най-силните мъже на планетата ще се срещнат в Пловдив на турнира Стронгмен Шампионска лига. Състезанието ще се проведе в събота (20 юни) от 17.00 часа на площад „Централен". В надпреварата ще се включат седем състезатели от чужбина и трима от най-силните българи.

Най-голям интерес се очаква да предизвика участието на исландската мегазвезда Хафтор Юлиус Бьорнсон, който нашумя покрай участието си в култовия сериал Game of Thrones (Игра на тронове) в ролята на Грегър "Планината" Клегейн.

В началото на годината Бьорнсон счупи и 1000 годишен рекорд, поставен от легендарния викинг Орм Сторолфсон. Атлетът успя да измине 5 крачки, носейки на раменете си дънер с тегло 650 килограма и височина от 9.8 метра.

В Пловдив пристига и шампионът за 2013 година в турнира Кшищов Радзиковски от Полша. Зрителите ще могат да видят и Ервин Катона, който през 2009 година постави рекорд на Гинес за най-дълго удържане на превозно средство с тегло 980 кг.

Състезанието в Пловдив ще включва 6 дисциплини - „Логлифт", „Фермерска разходка", „Мъртва тяга с кола", „Камъните на Атлас", „Кръгът на Конан" и „Кобилица".