Бионсе
Бионсе / Gulliver/Getty Images
Певицата Бионсе ще бъде почетена с хуманитарен приз на предстоящите награди БЕТ (Блек Ентъртейнмънт Телевижън), съобщи Контактмюзик.
Отличието е признание за филантропската дейност на суперзвездата.

Бионсе ще бъде почетена основно за инициативата й БиГуд, чрез която набира средства за различни каузи, в това число в подкрепа на млади жени, желаещи да учат в колеж. В сътрудничество с УНИЦЕФ певицата учреди програмата БиГуд Фор Бурунди, целяща да осигури достъп до чиста вода и канализация в малката африканска страна.
 

Тази година Бионсе лансира инициатива, чиято цел е да окуражи цветнокожи жители на Хюстън да се тестват за коронавируса. На фона на протестите след смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие, изпълнителката оповести създаването на фонд за подпомагане на афроамериканци с малък бизнес.

Наградите БЕТ ще бъдат излъчени на живо на 28 юни в мрежите на Виаком Си Би Ес Ар. Шоуто, което ще бъде виртуално честване заради коронавирусната пандемия, ще бъде излъчено също по БЕТ и БЕТ Ейч И Ар.
 

С най-много номинации за наградите, които отбелязват своята 20-годишнина, е Дрейк. Канадският рапър ще се съревновава за отличията в шест категории. С по пет номинации следват рапърите Меган дъ Стелиън и Роди Рич.
БТА