Петият сексуален партньор е „истинската любов“
Петият сексуален партньор е „истинската любов“ / Thinkstock/Getty Images

Ако броят на сексуалните ви партньори надвишава пръстите на едната ви ръка, то със сигурност губите възможността да попаднете на "единствения". Броят на сексуалните партньори категорично влияе върху бъдещата успешна и дълготрайна връзка, установи британско проучване.

Според над 2000 анкетирани мъже и жени сексуален партньор номер 5 е последният влак за истинската любов. 25% са на мнение, че преди да се отдаде на романтични отношения и домашен уют, човек трябва да е имал поне 4 различни от избраника си сексуални партньори.

1 от 4 мъже смята, че един сексуален партньор е достатъчен, за да срещне истинската любов.

Изследването показва, че добрият секс има голямо значение при избора на половинка в живота, посочва БГНЕС. 37% от господата са категорични, че за броя жени, с които са преспали, „вина" има желанието им да открият най-добрата дама в леглото.

При дамите обаче въпросът е поставен по друг начин и 27% от тях смятат, че цифрата пред сексуалните им партньори не би могла да определи кога ще дойде истинската любов.

"Повечето хора се впускат в сериозна връзка с идеята, че тя е сигурният път към истинската любов, но те очевидно не знаят, че до сексуален партньор номер 5 човек никога не е достатъчно уверен и сигурен в чувствата си", отбелязват авторите на допитването.