Петият елемент, взрив от хип-хоп
Петият елемент, взрив от хип-хоп / netinfo

Гигантите на хип-хопа Mix Master Mike, DJ Muggs, Rahzel и JS–1 обещават над тричасов сет за българските фенове на 20 ноември в столичната зала Универсиада. На сцената на хип-хоп събитието на годината The 5 Elements заедно със звездите от Beastie Boys, Cypress Hill, The Roots и Soul Assassins ще се изявят и български хип-хоп таланти.

Програмата започва в 20,30 ч - DJ Marten (Funk the System) и Vladeejay (Sleepwalkingz) ще застанат зад грамофоните за откриване на вечерта.

След тях на сцената ще стъпят гигантите на хип-хопа: Mix Master Mike, DJ Muggs, Rahzel и JS-1. Най-добрата брейк денс формация на Балканите - Sleepwalkingz ще прибави четвъртия елемент, задължителен за едно истинско хип-хоп събитие.

Билетите се продават в мрежите на Ticketstream и Eventim на цена 25 лева (на входа билетите ще струват 30 лева).

Mix Master Mike е трикратен носител на най-престижното отличие за диджеи – наградата на световния шампионат на DMC (самостоятелният му албум е обявен за най-добър на Калифорнийските музикални награди). Работил е с много музикални звезди и е продуцирал и участвал в албуми на известни артисти. От 1999 е резидент диджей на Beastie Boys.

DJ Muggs е един от най-успешните диджеи в хип-хоп музиката. Част е от Cypress Hill още от самото им създаване. Записвал е песни с най-големите имена в този жанр - FunkDoobiest, House of Pain, Krs-one, Ice Cube, Everlast, Eminem, MC Eiht, Roni Size, The Beastie Boys, Funkdoobiest, Tricky и много други.

Rahzel, известен също като The Godfather of Noize, е най-популярният бийтбоксър в света. Започнал е кариерата си с The Roots, но по-късно се отделя и се съсредоточава върху соловата си кариера. Записвал е с Rocksteady Crew, Tommy Lee, Common, Erykah Badu, Sean Paul и много други.