/ / Gulliver/Getty Images
Колкото и да са талантливи, за да стигнат върха на всички актьори се налага да играят и по-посредствени роли. Затова не е изненадващо, че след големия пробив те опитват да изтрият от биографията си тези „компромиси”. Има обаче и актьори, които говорят с неудоволствие за роли, които са ги превърнали в емблеми и са им донесли слава и пари.

Вижте галерията: Те ненавиждат най-популярните си роли! (СНИМКИ)

/ Gulliver/Getty Images

Харисън Форд
 
Да изиграят Хан Соло в Междузвездни войни покани получили Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Джон Траволта. Всички обаче отклонили предложението. Докато търси актьор Джордж Лукас бил повикал Харисън Форд да чете репликите на Соло по време на екранните тестове на актьорите за Люк и Леа. Тогава Лукас осъзнал, че идеалният за ролята е пред очите му. Превъплъщението на Форд в Соло му донася голяма слава. Актьорът обаче не спира в интервюта да изразява негативно отношение към персонажа си. Открито споделя, че Хан Соло е значително по-неинтересен персонаж от Индиана Джоунс.

/ Gulliver/Getty Images

Кари Фишър
 
Партньорката на Харисън Форд Катрин Фишър също се надсмиваше на героинята си от „Междузвездни войни”. В своите мемоари тя пише: „Джордж Лукас разруши живота ми по най-приятния начин: като стъпих на снимачната площадка, той ми даде най-идиотската прическа на света”. С досада и неудоволствие тя отбелязва и друг момент от общата им работа. Заради епизод, в който тя е с оскъдно златно бельо, Джорж Лукас я накарал да отслабне, което актрисата очевидно е запомнила с неприязън. Предизвикателството да изиграе Леа явно е било голямо, тъй като в мемоарите си тя пише откровено за тъмния период: „по време на снимките била на кокаин и едва не умряла от предозиране.

/ Gulliver/Getty Images
 

Мики Рурк
 
През 80-те години на миналия век Мики Рурк беше определян като секссимвол. Тази слава той печели с участието си във филма „Девет седмици и половина”. Сега актьорът не обича да си спомня работата по този филм. Рурк с неудоволствие споделя, че хиляди пъти е чувал от всякакви хора признания колко добър секс са правили, докато гледат филма.

/ Gulliver/Getty Images
 

Роуън Аткинсън
 
Някои сигурно си мислят, че истинското му име е Мистър Бийн. Но в живота си Аткинсън винаги е предпочитал да се дистанцира от най-известния от своите персонажи. Той признава, че смехът му е достатъчен на снимачната площадка. В живота предпочита да го възприемат като сериозен човек.

/ Gulliver/Getty Images

Джеки Чан
 
Поредицата „Час Пик” е една от най-успешните в биографията на Джеки Чан. Самият актьор обаче е доста хладен в коментарите си тези филми. Той дори съветва азиатските зрители да не гледат поредицата, оправдавайки се мнението си, че американският хумор не е разбираем за азиатците. На въпросът защо въобще се е съгласил да се снима тогава, актьорът също не крие: не могъл да откаже хонорара, който му предложили.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук