Петият поред филм за пиратския капитан Джак Спароу "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Търсенето на тризъбеца на Посейдон от капитан Спароу, срещу когото се изправя старият му враг - капитан Салазар, е гледано от 53 762 зрители и има 597 610 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Хавиер Бардем е неузнаваем в новия „Карибски пирати“

Карибски пирати: Отмъщението на Салазар
Форум Филм България

На втора позиция сред най-гледаните филми е българският "Бензин". За първите десет дни от премиерата на филма, сочен за българския вариант на "Бързи и яростни", той е гледан от 65 809 зрители и е събрал 542 874 лева приходи.

Филмът “Бензин” тръгна от Варна на бързи обороти (СНИМКИ)

Трети по ред е филмът на Гай Ричи "Крал Артур: Легенда за меча". Историята за легендарния английски крал, който трябва да си възвърне трона от чичо си с помощта на своите приятели, е гледана от 40 742 зрители и има 433 081 лева приходи за 17-те дни у нас.
 

Raised on the streets. Born to be King. #KingArthur

Публикувахте от King Arthur: Legend of the Sword в 23 април 2017 г.
На четвърто място по зрителски интерес у нас е "Пришелецът: Завет". Филмът на Ридли Скот, който пренася познатата история за битката с извънземното същество, но на друга планета, е от десет дни на екраните у нас и за това време е гледан от 30 629 зрители и има 294 787 приходи.

Пето място е за анимацията "Щъркелчето Ричард". Разказът за малкото врабче, което се оказва в щъркеловото гнездо и след идването на есента следва новото си семейство чак до Африка, е вече 17 дни на екраните у нас и за това време има 17 350 зрители и 142 693 лева приходи.
 

Щъркелчето Ричард идва в кината от 12-ти май, за радост и забавление не само на малки, но и на големи. Смях, екшън, приключения, вярност, приятелство, предателство, семейство! За всеки ще има по нещо в този семеен филм! От този петък в добрите кина в цялата страна.

Публикувахте от ПРО ФИЛМС в 6 май 2017 г.
Шеста позиция е за друга анимация - "Бебе Бос", която е вече почти два месеца на екраните у нас. За това време историята на малко бебе, което се оказва със сериозна мисия - да спаси любовта към бебетата като преобладаваща в сравнение с тази към кучетата, има 116 950 зрители и 1 033 843 лева приходи от билетите им.

На седмо място е приключенският филм по комиксите на Marvel - "Пазители на Галактиката 2". За месец у нас историята на познатата банда, която и този път в екип трябва да спасява галактическия мир, е гледана от 61 120 зрители и има 664 406 лева приходи.
Осмо място сред най-гледаните филми у нас е за "Смърфовете: Забравеното селце". За два месеца и седмица отгоре първият изцяло анимиран пълнометражен филм за малките сини човечета е гледан от 133 115 зрители и има 1 176 051 приходи.

На девето място е екшънът "Бързи и яростни 8". Историята на познатия екип, който се налага да се раздели, за да бъде спасен живота на сина на Доминик, е от близо два месеца на екраните у нас и за това време има 271 852 зрители и 2 485 726 лева приходи.

На премиерата на „Бързи и яростни 8“ в Ню Йорк (СНИМКИ)

Бързи и яростни 8
Форум Филм България

Десето място е за комедията "Как да бъдеш латино любовник", която е от месец на екраните у нас. Разказът за променения живот на Масимо, който след раздялата със своята по-възрастна любима, по време на търсенето на нова подобна връзка, се налага да поживее със семейството на сестра си, е гледан от 15 640 зрители и има 133 376 приходи.
БТА