В ежедневието си извършваме стотици действия, които са се превърнали в навик. За нас те изглеждат правилни, защото сме ги видели от родителите си, така сме научени и ги повтаряме. Но може да се окаже, че сме ги извършвали напълно погрешно. Вижте ги:

Белене на твърдо сварени яйца

Твърдо сварените яйца почти винаги са трудни за белене. Черупката им се чупи на много малки парченца, които се залепят за белтъка и докато белите яйцето с тях пада и част от белтъка. Ето един прост съвет.

Сварете яйцата, после ги сложете в съд с ледена вода, в която трябва да прибавите 1 с. л. сода за хляб. Когато яйцата са напълно охладени, отстранете черупката в двата края на яйцето. После просто издухайте яйцето от едната страна.

Няколко хитринки за хубави и здрави великденски яйца

Топлене на храна в микровълнова печка

Малкото пространство, с което разполага микровълновата печка, винаги е било пречка, тъй като е трудно да стоплиш по-голямо количество храна наведнъж. И ако топлите за двама човека, то вторият ще трябва да почака, а на първия храната ще е изстинала вече. Решението на този проблем е просто. Сложете и двете чинии в микровълновата печка. Едната чиния сложете в края на въртящата се чиния на микровълновата, а другата върху керамична чаша. Това позволява да използвате пълния капацитет на микровълновата си печка и да затоплите по-голямо количество храна.

Почистване на микровълнова печка

Микровълновата печка може да е трудна за почистване. Винаги по стените и тавана има малки парченца храна и никак не е лесно да бъде почистена във всички ъгли. Ето една хитринка за почистване.

Напълнете керамична чаша с ябълков оцет и я пуснете в микровълновата за 10 минути. След това може да използвате домакинска хартия или гъба и с едно движение да почистите цялата мръсотия. Киселината на оцета, комбинирана с парата от затоплянето му, позволява да почистите лесно и бързо дори и много замърсена микровълнова печка.

Няколко хитринки за всеки ден

Отваряне на чипс

Повечето хора обичат чипс, но всички знаят, че е много лесно да го разсипеш. Знаете ли колко лесно можете да предотвратите това? Всичко, което трябва да направите е да отворите пакета и после да навиете няколко слоя в долната му част навътре.

Как да се справим с дребните неудобства в ежедневието?

Как правилно да ходим по голяма нужда?

Според учителите по йога и тези, които практикуват природна медицина, хората ходят по голяма нужда по грешен начин още от изобретяването но тоалетната чиния.

Стандартната поза за сядане не е нито нормална, нито здравословна при вършенето на тази потребност. Най-подходящата поза е клекналата. Продават се приспособления, които приличат на малки столчета, с помощта на които можете да застанете в най-правилната и здравословна поза.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook тук