Блестящата усмивка е изключително важна както за жените, така и за мъжете. Вижте няколко полезни съвета как да избелите зъбите си в домашни условия, евтино и лесно:

Паста от ягоди

Да си миете зъбите с паста от ягоди може да ви звучи странно, но наистина има ефект. Смачкайте няколко ягоди, добавете щипка морска сол. Сместа трябва да е напълно гладка. Ябълчената киселина в ягодите помага за избелване на зъбите. Важно е обаче да знаете, че може да миете с ягодовата паста зъбите си само веднъж на две седмици.

Кои са звездите с най-красиви усмивки

Бананова кора

Не бързайте да изхвърляте кората на банана, а обтрийте с вътрешната част зъбите си. Изчакайте пет минути без да пиете или ядете. След това измийте зъбите си с нормална паста за зъби. Банановите кори съдържат вещества, които изчистват зъбната плака и правят зъбите ви по-бели. Можете да го правите често, защото няма да навреди на зъбите ви.

Най-големите врагове на белите зъби

Почистване с лимон

Лимонът не само ще избели зъбите ви, но и ще направи дъха ви по-свеж.

Изстискайте сока на един лимон и го смесете с една щипка сол. С готовата смес жабурете устата си около 2 минути. Можете да правите това веднъж или два пъти седмично, но не забравяйте веднага след това да измиете зъбите си с паста за зъби, за да отмиете киселината.

бели зъби
Thinkstock/Getty Images

Паста от куркума

Смесете 2 супени лъжици куркума, 1 супена лъжица кокосово масло и един стрък мента. Смелете съставките до напълно гладка паста. Тази смес избелва зъбите и премахва оцветяването от кафето и храните, освежава и дъха. Може да я използвате веднъж седмично.

Паста от босилек

За да си направите паста от босилек трябва да смелите листа от пресен босилек. С тази паста можете да миете зъбите си два пъти седмично. Босилекът премахва плаката и прави зъбите искрящо бели.

И още по темата:

Най-ослепителните усмивки в света на шоубизнеса

Три прости правила за перфектна усмивка

Пет храни, които ще ви помогнат да имате блестящи бели зъби (ВИДЕО)

Как да почистваме добре зъбите си

Ягоди за млада кожа и сияйна усмивка

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук