Пепеляшка върна на мода корсетите
Пепеляшка върна на мода корсетите / Форум Филм България

Филмът "Пепеляшка" отново връща на мода корсетите, при което се наблюдава рязко покачване на продажбите на този дамски артикул, пише в. "Хъфингтън пост".

Според онлайн търговци на дамско бельо напоследък бил регистриран скок от 54 процента на стягащия талията аксесоар. Продажбите са стимулирани от успеха на филма "Пепеляшка" и на тънкото като на оса кръстче на 25-годишната актриса Лили Джеймс, изпълняваща главната роля в лентата на "Дисни". Тя призна, че вместо да се впуска в убийствени диети, използвала корсет за "вталяването" си.

Но все пак преминала само на течна храна, за да може да влезе в корсета.

Риалити звездата Ким Кардашиян също се снима в корсет миналия октомври и разпространи фотоса си в социалните мрежи.

Според собственичката на онлайн магазина "What Katie Did" Кейти Томас тази година се наблюдава пик в продажбата на корсети. Предишният е бил регистриран през 1955 година, а по-предишния - през далечната 1895 година.

Обличането на корсета на екранната Пепеляшка Лили Джеймс отнемало 10 минути. Тя довери пред модното списание Elle, че когато аксесоарът е направен професионално и по мярка, той не причинява болка при носенето му. "Е, разбира се, не е като да си нахлузиш тениска, пристяга, но се свиква! Накрая окончателно се слива с тялото ти".

Противниците на корсета предупреждават жените за рисковете. Той може да увреди мускулатурата на дамите и да затрудни дишането им. Прекалено стегнат, той може опасно да приклещи бъбреците и черния дроб.Приказната героиня Пепеляшка, оживяла в режисираната от Кенет Брана игрална версия на компания "Дисни", очарова публиката и зае челното място в боксофис класацията на Северна Америка.

Лентата с Лили Джеймс и Ричард Мадън реализира 70,1 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран - с близо 60 милиона долара повече от новия трилър "Среднощно преследване" с Лиам Нийсън, класирал се на втора позиция с 11 милиона долара. На трето място е филмът "Kingsman: Тайните служби" с Колин Фърт с 6,2 милиона долара от продажбата на билети през петата си седмица на екран.

Четвърто и пето място в боксофис класацията на Северна Америка заемат съответно филмът "Фокус" с Уил Смит и лентата "Чапи" с Хю Джакман. През уикенда двете продукции са реализирали по 5,8 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада.

Източник: БТА