Пенсионерите разнообразяват интимния си живот със секс играчки
Пенсионерите разнообразяват интимния си живот със секс играчки / Thinkstock/Getty Images

Британците не страдат от липсата на сексуален заряд, дори и на пенсионна възраст, пише в. „Дейли стар”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на фирмата за секс играчки и бельо „Ан Съмърс”.

Анкетата разкрива, че над 75% от двойките над 65 години все още се радват на активен сексуален живот. Една четвърт от прехвърлите тази възраст полово активни пенсионери правят секс поне веднъж на всеки две седмици, а други 15% „мачкат чаршафите” ежеседмично.

Много от възрастните любовници твърдят, че оргазмите им продължават средно 35 секунди. За сравнение при жените кулминацията трае средно между 6 и 10 секунди.

Пенсионерите съблазнители влагат сериозен ентусиазъм и в прелюдията към половия акт. На тази възраст хората не са толкова свенливи, колкото представителите на по-младото поколение, и са склонни да изпробват различни техники в любовната игра преди секса. Над 50% от възрастните палавници отделят минимум по 40 минути на сексуалната прелюдия.

Разкритията не спират до тук. Оказва се, че пръв сътрудник на пенсионерите в разнообразяването на интимния живот са секс играчките - 45% от анкетираните признават, че редовно ги използват.

Проучването показва още, че над 40% от предлаганите от фирмата секс играчки се купуват от хора на и над 65 години. Една четвърт от дамите на тази възраст са горди собственички на вибратора Необуздания заек.

Източник: БТА