/ БГНЕС, архив
Филмът "Пазители на галактиката 2" тази седмица излиза по екраните близо три години след планетарния успех на оригиналната лента, съобщи АФП.
 
Продължението на "Пазители на галактиката" е по-забавно от повечето филми, но не е толкова забавно, колкото първата лента от поредицата, заяви кинокритикът Крис Нашуоти от "Ентъртейнмънт уикли".
 
Според Тод Маккарти от специализираното издание "Холивуд рипортър", то е като второ пътуване в увеселително влакче, след като първото е било впечатляващо. При второто обаче човек има чувството, че нещата са му познати.
 
Феновете все пак вероятно ще се втурнат към киносалоните в Европа, където новият филм излиза тази седмица, и в Северна Америка, където ще бъде прожектиран от 5 май нататък.
 
Матю Макконъхи отказа роля в „Пазители на галактиката 2”

Експертът Шон Робинс от сайта BoxOffice.com е на мнение, че филмът би трябвало да събере 160 млн. долара приходи през първия уикенд след появата си по екраните в Северна Америка.
 
Първият филм от поредицата донесе 94 млн. долара приходи през първия уикенд след излизането си по екраните в САЩ и Канада. Той се появи по екраните през лятото на 2014 г. и събра общо 770 млн. долара от прожекции в целия свят.
 
Режисьорът Джеймс Гън отново застана зад камерата, за да бъде заснет новият филм с участието на Крис Прат, Зоуи Салдана, Кърт Ръсел и Карън Гилън. Актьорският състав включва също Брадли Купър, Вин Дизел, Глен Клоуз и 70-годишния Силвестър Сталоун.
БТА