/ ThinkStock/Getty Images

Паун, пълен с любовна страст, прекарва по 18 часа навъртайки се около бензиностанция в Англия.

Той ухажва безрезултатно, но упорито обекта на своите чувства, който е една бензинова колонка. Три месеца годишно паунът прави невероятно зрелищен спектакъл, показвайки се в целия си наперен блясък, с разгъната като ветрило великолепна опашка, с напразната надежда да накара колонката в бензиностанцията в Брайърли, югозападна Англия, да отвърне на чувствата му. Три години бяха нужни на местните власти за да забележат красивия Ромео и неговата безстрастна и студена любима. Сега те имат намерение да заловят пауна и да сложат така край на любовните му терзания.

Орнитолози предполагат, че паунът е привлечен от прищракването на колонките при пълнене на бензин, което напомня на звуците, които издават женските пауни по време на любовния период. Собственичката на Мистър П. /така е името на пауна/ разказва как всяка пролет той "сменя оперение и става по-възбуден. Тогава тръгва по любов". "Той става безумно влюбен и прищракването на бензиновите колонки му напомня силно на някоя паунка, която му вика "Ела при мен. Аз съм готова", казва Шърли Хорсман. Според нея сигурно му е ужасно мъчително по цял ден да му се струва, че чува любовни призиви на женски, а в крайна сметка да не може да утоли своя любовен копнеж.

Явно цялото семейство на този паун има проблеми със секса, тъй като и другите му двама братя също въздишат по неподходящи обекти. Единият е влюбен в една котка, а другият си пада по градински фенер.