Партньорка на Джордж Клуни само срещу 10 долара
Партньорка на Джордж Клуни само срещу 10 долара / снимка: Guliver/Getty Images

Джордж Клуни си търси партньорка и го прави за добра кауза, съобщава испанският вестник „Ел Паис”.

Привлекателният актьор в момента е сам, след като скъса с последната си приятелка Стейси Киблър. Клуни знае какво е да минеш с него по червения килим за премиерата на негов филм и поради това решил да организира публичен жребий. Всяка жена, която иска да бъде негова партньорка, може да опита да го направи, като дари 10 долара чрез сайта Omaze. Събраните пари ще бъдат предоставени на Satellite Sentinel Project, организация, която информира за конфликта в граничните райони между Судан и Южен Судан чрез сателитни снимки.

Късметлийката ще премине по червения килим с актьора за премиерата на новия му филм „Пазители на наследството”, планирана за 4 февруари в Ню Йорк, пише БГНЕС.

Жребият ще бъде изтеглен на 30 януари. Дамата, която ще придружи Клуни, ще седне до него на първия ред и ще сподели прожекцията с други знаменитости като Мат Деймън, Кейт Бланшет, Бил Мъри, Брад Пит и Джон Гудман. Преди това, на 3 февруари, ще пътува до Ню Йорк, за да участва в предаването на Дейвид Летерман. Актьорът дава възможност на дамата да вземе още един човек със себе си, ако смята, че само с него няма да се забавлява достатъчно.

През 2012 г. Клуни беше задържан при протест пред посолството на Судан. Демонстрантите обвиняваха суданския президент Омар ал-Башир, че е предизвикал хуманитарна криза, блокирайки достъпа на храна и помощ в планинската област Нуба, гранична с Южен Судан. Целта на протеста беше да привлече вниманието на американските власти и на световните лидери, за да прекратят насилието в региона и да предотвратят хуманитарна катастрофа.