Парчетата на „Куин звучат за празника на Добрич
Парчетата на „Куин звучат за празника на Добрич / netinfo

33 години след световната си премиера "Бохемска рапсодия" ще звучи на площад „Свобода" в Добрич тази вечер. В спектакъла, който включва 20 песни на легендарните "Куин", ще се включат около 100 изпълнители.

На сцената ще се появят едновременно музикантите от Български камерен оркестър – Добрич, хор от Пловдив и Духовият оркестър на града. Като солисти ще се изявят оперната певица Елена Павлова, Теодор Койчинов от „Мюзик айдъл" и победителят от „Стар Академи" Марин Йончев. Парчетата на Фреди Меркюри и „Куин" са специално аранжирани за симфоничен оркестър и хор.

В традиционния концерт "Здравей Добрич" ще се изявят още Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" със солист прочутата певица Калинка Вълчева, която ще изпее за първи път пред публика песен, написана специално за празника на Добрич.

За добричлии и гостите на града ще пеят още Йорданка Христова, Deep Zone с Йоанна, група "Distinct 5" от Нигерия, както и изпълнителите от Добрич - зонална танцова организация "Алексия" и арт център "Палитра". Програмата ще завърши с празнични илюминации.