Пак намериха пликове с пари в тоалетни в Япония
Пак намериха пликове с пари в тоалетни в Япония / netinfo

Нови пликове с банкноти и кратка бележка с призив да бъдат използвани за добри дела продължават да се появяват в обществени тоалетни в цяла Япония, съобщиха местните власти.

Историята с тайнствения благодетел пълни първите страници на японските вестници, пише БГНЕС. Първите 9 плика с по 10 000 йени /60 евро/ били намерени в мъжки тоалетни в токийската община Кавагучи, в северната част на столицата. Банкнотите били придружени с писма, написани калиграфски с четчица и туш в будистки дух.

“Съумейте да оползотворите приложените 10 000 йени, за да усъвършенствате изграждането си като личност. Моля, ангажирайте се с щедро сърце в добри дела от всякакъв вид. Дано намерите спокойствие”, пишел анонимният благодетел.

Такива пликове били открити също в префектурата Акита. След това в северните части на страната хората продължават да намират такива пликове. “Нямаме понятие кой оставя тези пари и какви са неговите мотиви. До вчера не допускахме, че случаят ще стане от национален мащаб. Аз съм просто изумен”, заяви говорителят на общината в Сапоро.

В полицейските комисариати почтени граждани занесли пликове с общо 270 000 йени, но не е известно колко пари са били прибрани от намерилите ги. А онези, които са били предадени в полицията, не били потърсени от никого.