Отмъщението е най-честата причина за женската изневяра
Отмъщението е най-честата причина за женската изневяра / Thinkstock/Getty Images

Ново проучване, в което участват жени на възраст между 20 и 35 години, показа, че по-вероятно е да изневерят интелигентни жени, които имат голямо чувство за хумор.

Но защо жените въобще мамят мъжете си?

На първо място неверниците го правят, за да отмъстят на своята половинка за негово предателство. Много от анкетираните се оплакват, че след брака мъжете им са се занемарили, надебелели са и вече не ги привличат сексуално.

"Исках авантюра и емоция, която не изпитвам у дома от години", казват участничките в проучването. Мъже, внимавайте и с фантазиите на своята половинка. Колкото и странни да са те, изненадвайте я от време на време, защото в противен случай рано или късно жената ще си намери къде и с кого да ги осъществи, съветва БГНЕС.

Не е за пренебрегване и това, че голяма част от анкетираните признават, че липсата на секс цяла година ги е вкарала в леглото на друг мъж. "Съпругът ми спря да ме желае" или "Той никога не беше инициатор за секс" са сред основните причини за изневяра.

Не липсват и жени, които признават, че им е била нужна причина да прекратят брак, в който не са се чувствали достатъчно удовлетворени.