С настъпването на лятото много жени започват да мислят за избора на перфектния бански костюм. Но това може да бъде доста трудна задача.

Модните гафове при избор на бански са много и разнообразни. Един от най-големите гафове е да изберете бански костюм, който не отговаря на вашата фигура. Ако имате по-широк ханш, трябва да изберете бански костюм с по-широки краища, за да балансирате фигурата си. 

Друг гаф е да изберете бански костюм, който не отговаря на вашето личностно излъчване. Ако сте по-класически тип, изберете бански костюм в едноцветен дизайн, но ако обичате да експериментирате, изберете бански костюм с ярки цветове и принтове. 

Още един гаф е да изберете бански костюм, който не е подходящ за дейността, която планирате да правите на плажа. Ако планирате да играете волейбол или да плувате, изберете бански костюм с по-здрава материя и по-здрави връзки, за да не се разхлабят по време на играта.

бански
Istock

Ето модните гафове, които задължително трябва да избягвате:

1. Избягвайте твърде големи или твърде малки размери. Твърде големият бански костюм може да ви направи да изглеждате непропорционални, докато твърде малкият може  да не ви позволява да се движите свободно.

2. Не избирайте модели, които не подхождат на вашата фигура. Например, ако имате големи бедра, избягвайте тънки презрамки или твърде високи кройки.

бански
Istock

3. Не избирайте бански костюми с твърде много декорации или принтове. Те привличат ненужно вниманието към проблемни зони на тялото.

бански
Istock

4. Избягвайте бански костюми с твърде много разрези или прозрачни материи. Те могат да ви направят да изглеждате прекалено провокативно.