Откриха поредицата Български концертни вечери в Ню Йорк
Откриха поредицата Български концертни вечери в Ню Йорк / netinfo
За четвърта поредна година с тържествен концерт в зала "Уейл реситал" на Карнеги хол се откри поредицата "Български концертни вечери в Ню Йорк".

Програмата, която включва ежемесечни изпълнения на млади български музиканти в сградата на Генералното консулство в Ню Йорк, е спонсорирана от Американска фондация за България. В борда на директорите й са видни представители на българската общественост в Ню Йорк като Тед Василев, Дико Михов, Нели Гипсън, Павлина Доковска и Стефка Евстатиева.

Концертните изпълнения на българските музиканти се радват на голям успех както сред американската, така и сред българската общественост. Техните изяви се следят с интерес и от артистичните среди в Ню Йорк, като в продължение на две години музиканти от Метрополитън опера изнасят ежегоден концерт, за да изразят подкрепата си към таланта на своите млади колеги.

По време на гала-концерта в Карнеги хол пред аудиторията бяха представени творби на европейски и американски композитори, изпълнени от тринадесет млади музиканта, лауреати на международни и български конкурси. Между тях бяха Георги Вълчев, Ирена Момчилова, Стелиана Недева, Илиан Илиев, Хрант и Кеворк Парсамян. Всички те са випускници на престижни американски университети и имат сериозни постижения в артистичните си кариери. /БТА/