Откриха 2 нови разказа на Агата Кристи
Откриха 2 нови разказа на Агата Кристи / снимка: БГНЕС

Два неизвестни досега разказа на кралицата на криминалния роман Агата Кристи бяха открити в имението "Гринуей", намиращо се в графство Девън, съобщава ИТАР-ТАСС.

Единият от разказите се казва "Тайната на кучешкото месо", а вторият - "Укротяването на Цербер". Последното название е добре познато на поклонниците на творчеството на Кристи, но в този случай ставата дума за съвършено друга версия на разказа, излязъл през 1947 г. в рамките на серията от произведения с общото заглавие "Подвизите на Херакъл".

Впрочем и фабулата на разказа "Тайната на кучешкото месо" не е съвсем неизвестна на читателя, тъй като сходен сюжет има романа "Немият свидетел". Новите произведения на Кристи бяха открити от изследователя на ръкописи, графолога Джон Карън, който се е занимавал с разшифроването на 73 тетрадки на писателката, която тя е водила в течение на половин век. След три месеца се очаква да се появи в книжарниците и сборник под редакцията на Карън, който ще се нарича "Тайните тетрадки на Агата Кристи: 50 години тайни в процеса на написване". Именно в него ще бъдат включени и двата нови разказа.