От Холивуд се интересуват от българска актриса
От Холивуд се интересуват от българска актриса / netinfo

От Холивуд са проявили интерес към българската актриса Елен Колева. Това се е случило след прожекцията на филма „Шивачки" – филм, с който беше открит фестивалът на българското кино в Ню Йорк. Елен е сред главните героини в лентата.

Фестът в американски град беше открит в края на миналата седмица. Специално за „Дарик" организаторът му Жана Караиванова разказа, че интересът към филма на Людмил Тодоров е бил огромен. „Повече от 65% от зрителите в салона бяха чужденци", призна Караиванова. Тя разказа още: „Шивачки” се хареса страшно много на всички. След прожекцията при мен непрекъснато идваха хора, които искаха да ми благодарят за този филм. Аз само им казвах, че съм го селектирала за фестивала, а истински трябва да благодарят на неговия режисьор Людмил Тодоров". Жана Караиванова смята още, че „Шивачки” е филм, който е направен с обич към изкуството, а не просто с цел да се гледа от много хора.

Освен Елен Колева в Ню Йорк е и още една от актрисите в „Шивачки" – Виолета Марковска. Сред специалните гости на фестивала на българското кино са и Иглика Трифонова, Рангел Вълчанов, Теди Москов, Мая Новоселска, Йоана Буковска, Нона Йотова, Ани Вълчанова.„Дарик радио" е медиен партньор на събитието, което ще продължи до 19 април. Дотогава в Ню Йорк ще бъдат показани игралните филми „Летете с Росинант" на Джеки Стоев, "Малки разговори" на Владимир Краев, "Суфле Д'аморе" на Пламен Панев. Прожекция ще има и на документалната лента "Проблемът с комарите и други истории" на Андрей Паунов. В рамките на фестивала ще има и Балканско DJ парти, което е планирано за 11 април.

Фестивалът на българското кино ще бъде закрит с два филма на Рангел Вълчанов. Публиката в Ню Йорк ще види филмите му „А сега накъде?" и "А днес накъде?". Повече за фестивала можете да откриете на адрес ny-bgfilmfest.com, а как е минало откриването му можете да чуете в прикачения звуков файл открисата Жана Караиванова.