Оркестър за кючеци ще свири „Пърпъл в нов вариант на „Секс, наркотици и рокендрол
Оркестър за кючеци ще свири „Пърпъл в нов вариант на „Секс, наркотици и рокендрол / DarikNews.bg, Радка Минчева

Бившият оркестър към Държавния музикално-драматичен театър „Назъм Хикмет" в Разград ще изпълнява парчета на „Дийп Пърпъл", Крис Риа и „Дайър Стрейтс" в най-новата постановка на обединения разградски театър „Антон Страшимиров".

Постановката „Секс, наркотици и рокендрол" няма да е моноспектакъл, както обикновено се играе, а ролите ще се изпълняват от четирима актьори: театралният директор Неделчо Стойчев - Дежо и младите попълнения на разградската трупа Цветан Николов, Петър Стойчев и Александър Бориславов. На сцената ще има и балет, също съставен от бивши танцьорки на закрития музикален театър, по-известен в Разград като „Турския театър", тъй като спектаклите му бяха на база турския фолклор и традиции.

Премиерата на „Секс, наркотици и рокендрол" е на 21 февруари, постановката е част от кампания срещу употребата на наркотици в Лудогорието, уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Разград Ивайло Йовчев. По инициатива на местната полиция от 12 години в Разград се провежда конкурс за авторска песен-послание срещу наркотиците под надслов „Живот без дрога". В него участват тийнейджъри от Разградска област.

Съпричастни към инициативите са и от Регионалния инспекторат по образование. Неговият началник Петя Димитрова обясни, че ще съдейства представленията да бъдат играни в общинските центрове и по-малките населени места.

Други новини от Шумен