Определиха най-богатата британска звезда под 30-годишна възраст
Определиха най-богатата британска звезда под 30-годишна възраст / Guliver/Getty Images

Певицата Адел е начело в годишната класация на сп. "Хийт" за най-богати британски знаменитости под 30-годишна възраст, съобщи Контактмюзик. Със състояние, оценено на 114 млн. долара, Адел изпреварва момчетата от "Уан дайрекшън", които заемаха първото място през последните три години.

Според редакторите на сп. "Хийт" богатството на 28-годишната певица се е увеличило над два пъти в сравнение с миналата година. Тогава Адел заемаше четвъртото място в класацията със състояние, оценено на 47 млн. долара.

Втори в списъка е актьорът Даниъл Радклиф, който се прочу с ролята на Хари Потър във филмовата поредица по романите на Дж. К. Роулинг. Състоянието на 27-годишния Радклиф се оценява на 92 млн. долара.

За първи път в класацията, която се изготвя от шест години, намира място певецът и автор на песни Ед Шийран. Шийран заема третата позиция с богатство, възлизащо на 55 млн. долара.

Момчетата от "Уан дайрекшън" отново попадат в Топ 10, но този път поотделно. Най-високо класиран е напусналият групата Зейн Малик. Малик заема четвъртото място със състояние, оценено на 47 млн. долара. Пети е Хари Стайлс с 46 млн. долара. С по 42 млн. долара седмата позиция си поделят Лиъм Пейн и Найл Хоран. Луис Томлинсън е на девето място с 41 млн. долара.

Бившите звезди на филмовата поредица за Хари Потър - Ема Уотсън и Рупърт Гринт, също намират място в Топ 10. Уотсън е класирана на седма позиция със състояние, оценено на 44 млн. долара. Гринт е десети с 36 млн.долара.

Състоянието на знаменитостите се изчислява на базата на приходите, които получават от музика, филми, рекламни договори.

Източник: БТА