Опра Уинфри посети известен медиум
Опра Уинфри посети известен медиум / снимка: C.M. Wiggins/WENN.com,

Знаменитата американска телевизионна водеща Опра Уинфри посети един от най-големите живи медиуми - бразилеца Жоао де Деус, предава ИТАР-ТАСС .

Според Опра пътуването й е било от "чисто професионален характер". Тя отрече да е посетила лечителя за лични съвети по здравословни причини. Водещата наблюдавала как медиумът прави операция без упойка.

"Това е впечатляващо. Все още не мога да осъзная това, което видях. Изумена съм", сподели Уинфри след посещението в малък бразилски град, намиращ се на около 150 км от столицата Бразилия.

Мненията за знаменития лечител са много спорни. Някои вярват, че той може да лекува рак и множествена склероза, а други го смятат за обикновен шарлатанин, предава БГНЕС. Факт е, че хора от всички части на света пътуват хиляди километри, за да дойдат при Де Деус.

Медиумът се е срещал три пъти и с бившия бразилски президент Лула да Силва, докато се лекуваше от рак на ларинкса. По-късно след серия от процедури лекарите стигнали до заключението, че Лула да Силва няма никакви видими симптоми на тумор. По препоръка на Силва при медиума отишъл и венецуелският лидер Уго Чавес.