Опра Уинфри дава рамо на киноепоса Австралия
Опра Уинфри дава рамо на киноепоса Австралия / БГНЕС

Баз Лурман не е успял да довърши дългоочаквания си епичен филм "Австралия", когато светът научи новини, които могат да превърнат творбата в блокбастър – Опра Уинфри много го харесва.

Прочутият австралийски режисьор все още довършва филма, чиято премиера бе забавена поради проблеми с продукцията и който е обграден в потайност, когато кралицата на американското токшоу даде оценката си за него, пише БГНЕС. "Нашите сърца са преизпълнени с радост защото, о Господи, това е филмът, който имахме нужда да видим", каза Уинфри след специална предварителна прожекция за стремителната любовна история, която се разиграва на прага на Втората световна война.

"Не помня откога не съм била така развълнувана от филм", каза звездата на телевизионния екран по време на шоуто си, посветено на творбата и нейните звезди Никол Кидман и Хю Джакман. Опра Уинфри поздрави режисьора за неговата визия, креативност и режисура. Големи са очакванията за успеха на филма, който ще струва на "Туентиет Сенчъри Фокс" 130 милиона австралийски долара и е заснет в Сидни и в негостоприемния север на страната.

Австралийската филмова индустрия се надява той да даде началото на нова вълна от подкрепени от американски филмови студиа заглавия, докато представители на туристическата индустрия очакват романтичната драма да вдъхнови пътешествия из страната както направи "Крокодилът Дънди" през 80-те години на миналия век.