Опра е най-влиятелната звезда в класацията на “Форбс”
Опра е най-влиятелната звезда в класацията на “Форбс” / netinfo

Водещата Опра Уинфри измести Том Круз от класацията на 100-те най-влиятелни известни личности на списание “Форбс”, а намиращата се в затвора Парис Хилтън изпадна от нея, съобщи БГНЕС.

Голф играчът Тайгър Уудс е на второ място, а след него се нарежда Мадона. Класацията се определя спрямо доходите и присъствието в медиите на звездите. Уинфри се изкачва с две позиции в тазгодишната листа с печалба от 260 млн. долара от различни медийни дейности. Уудс миналата година бе на пето място, а за последните 12 месеца е заработил 100 млн. долара. Мадона не бе включена в класацията миналата година, но с турнето си “Признания” и осиновяването на дете от Малави тя се е превърнала в най-успялата жена музикант с печалба за годината от 72 млн. долара. „Ролинг Стоунс” се нареждат на четвърто място, с две позиции по-ниско от миналата година.

След неизменно присъствие през последните три години наследницата на хотелски вериги Парис Хилтън е извън списъка за 2007 г. Други две дами с репутация на купонджийки също не са включени в класацията – актрисата Линдзи Лоън и певицата Бритни Спиърс. Том Круз изпада на осмо място след като бе начело миналата година. Други двама актьори са преди Круз тази година – Брад Пит на пета позиция и Джони Деп, заемащ шестото място. Партньорката на Пит – Анджелина Джоли се изкачва с 21 места и е четиринайсета, а бившата му съпруга – Дженифър Анистън е 35-та. На седма позиция тази година е Елтън Джон, а девети е рап изпълнителят Jay Z. Десетката се оформя от режисьора Стивън Спилбърг.

Единствената рускиня в списъка на 100-те световни знаменитости на "Форбс" е Мария Шарапова, която е на 51-во място.