One Direction са най-печелившите известни личности в Европа за 2016 г.
One Direction са най-печелившите известни личности в Европа за 2016 г. / Guliver/Getty Images

Младежката група One Direction оглави списъка на "Форбс" с най-печелившите известни личности в Европа с приход от почти 90 млн. паунда само през изминалата година.

Разпадна ли се One Direction?

Бой-бандата зае първото място без дори да е издавала нови записи или да е имала участия. Още в края на 2015 г. те обявиха, че ще се отдадат на временна почивка, чийто край така и не беше фиксиран. Крупната сума в банковата им сметка се дължи по-скоро на края на турнето им "Отново на пътя" и привлекателните от финансова гледна точка договори с "Пепси" и "Колгейт". Единствената известна личност по света, която ги задминава е американската певица Тейлър Суифт, която е начело на глобалната класация на "Форбс" за най-състоятелни популярни хора.

26-годишна блондинка е най-богатата млада звезда в света (СНИМКИ)

На второ място в европейската класация е Кристиано Роналдо, който е спечелил 72 млн. паунда между юни 2015 и юни 2016 година. Трета е Адел с приходи от 65,8 млн. паунда. Тя е и една от малкото представителки на музикалния бизнес, чийто печалби се дължат не толкова на турнетата им, колкото на продажбите на албумите и синглите им.

Челната десятка се допълва от Пол Маккартни, U2, Роджър Федерер, Новак Джокович, "Ролинг Стоунс", Калвин Харис и изненадващото присъствие на професионалния шеф-готвач и водещ на кулинарни предавания Гордън Рамзи.

Източник: БГНЕС