/ Thinkstockphotos
Американката Макензи Ноланд, която е студент в Тексас, си направи снимка за завършването с най-добрия си приятел – близо 4,5-метровия алигатор Бег Текс.
Японец отглежда в дома си алигатор от 34 години (ВИДЕО)

Макензи ще завърши в петък. Тя е стажант в спасителния център "Бомонт", в който живеят около 450 алигатори, крокодили и други влечуги. „Героят“ на фотосесията е Биг Текс - гаргантански алигатор, който беше приет в центъра през 2016 г.
Макензи и Текс развиват специални отношения, откакто тя се присъединяват към центъра през май. Тя казва, че страховитият алигатор отговаря на името си и реагира на сигналите ѝ, когато тя редовно влиза в езерото, за да го храни.

Клиент хвърли жив алигатор в заведение за бързо хранене (СНИМКА)

„Влизам във водата с това животно всеки ден - той е един от най-добрите ми приятели“, разказа Макензи пред Би Би Си. 21-годишната студентка е израснала в Белвю, Небраска, където да видиш алигатор в двора на къщата си не е обичайна случка от всекидневието.

Американки помогнаха на алигатор да пресече натоварено кръстовище (ВИДЕО)

Макензи описва влечението си към природата още от ранното си детство: “Започвайки от ранна възраст събирах змии, държах животни, разговарях с децата и образовах обществеността".
БГНЕС