/ Gulliver/Getty Images
Колумбийската певица Шакира и испанският футболист Жерар Пике обявиха официално, че се разделят, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме. За доброто на нашите деца, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате личния ни живот", заяви в двойката в съвместно комюнике.

El Periodico: Шакира хванала Пике в изневяра

Четиридесет и пет годишната Шакира и 35-годишният Пике са заедно от 2011 г. и имат две деца. Те се срещнаха малко преди Световното първенство по футбол в Южна Африка през 2010 г., когато футболистът участва в клипа на Waka Waka (This Time for Africa) - официалната песен на турнира. Двойката никога не сключи брак.

Преди няколко дни испански медии написаха, че певицата е хвана футболиста с друга жена.

„El Periodico” съобщава, че това е причината Пике и Шакира да решат да се разделят за момента, като същевременно предполага, че партитата на защитника на Барселона са излезли извън контрол.

На тях Пике и негов приятел са били придружавани от други жени, като са оставали навън с тях до два и три часа сутринта.

Шакира заведе синовете си на плаж в Барселона (СНИМКИ)

Футболистът е изчезнал от социалните мрежи на Шакира, като в миналото певицата често е публикувала снимки на двойката, но за последен път това се е случило през март.